Allereerst een heel gelukkig, warm en (financieel) gezond nieuwjaar gewenst allemaal!
Persoonlijk kan ik altijd enorm genieten van de feestdagen, maar ben ik stiekem ook weer blij als alles weer ‘normaal’ wordt. Kerstboom eruit, en weer ‘gewoon’ eten zonder toeters en bellen. Maar eerst maken we de restjes nog op, want dat scheelt weer in de boodschappen 😉 Een paar makkelijke manieren om je restjes op te maken:
Roerbakschotel
Heb je nog vlees en groente over van de gourmet, dan kun je die opbakken in een roerbakschotel. Voeg wat roerbaksaus en noedels toe, en je hebt weer een volledige maaltijd.
Nasi
Mijn oma maakte de dag na de gourmet altijd standaard nasi. Waarvan ons de ingrediënten natuurlijk grotendeels bekend voorkwamen van de dag ervoor 😉
Quiche
Mijn favoriete manier van restverwerking. Hierin kun je vooral allerlei restjes groenten kwijt, en een paar gekookte aardappels. Het recept vind je hier.
Afbeelding van -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ via Pixabay
Soep
Restjes groenten en vlees zijn ook ideaal voor in de soep. Het enige wat je nodig hebt is een pot bouillon. Leng deze aan met water zoals op de verpakking is aangegeven, doe de fijn gesneden groenten erbij, een handje vermicelli en misschien nog wat gehaktballetjes of ander vlees wat je over hebt, en na een kwartiertje heb je een heerlijke maaltijdsoep.
Salade
Van verschillende groentes kun je nog wel een salade in elkaar draaien, die je bijvoorbeeld voor de lunch kunt eten. Dit is mijn favoriete recept: lunch salade met restjes aardappel.
Omelet
Een (boeren) omelet is een ideaal recept voor overgebleven champignons en andere overgebleven groenten. Een boterhammetje erbij en misschien een kopje soep, en binnen een kwartiertje staat je eten op tafel. Hier vind je hoe het ook alweer ging, zo’n omelet. In plaats van de zak roerbakgroente gebruik je uiteraard je restjes.
Eet smakelijk!
Afbeelding bovenaan van -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ via Pixabay
Nog verder lezen over wat je met restjes allemaal kunt doen?
Lees dan onze post over overgebleven stokbrood: