Lekker goedkoop en herfstig soepje, voor 6 personen. Lekker om op te warmen na een stevige herfstwandeling!
Wat heb je nodig:
- (olijf)olie
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel (gedroogde) rozemarijn
- snufje chilipoeder
- 1/2 theelepel (gedroogde) tijm
- 1 theelepel gedroogde salie
- ongeveer 1 kg pompoen-vruchtvlees, in blokjes. Bij voorkeur flespompoen of hokkaido. (Deze pompoensoorten hoef je niet te schillen, alleen de pitten en draden eruit halen).
- 1 liter groentebouillon (kip kan ook)
- peper en zout
Snijd de ui, bleekselderij en peen in stukjes. Fruit ze samen met de knoflook in de olie, en voeg de kruiden toe. Laat even mee fruiten en voeg vervolgens de pompoen toe. Schep even om en doe als laatste de bouillon erbij. Laat een kwartier zachtjes pruttelen. Prik in de groenten om te kijken of ze gaar zijn. Als dat zo is, kun je de soep met de staafmixer of in de blender pureren. Als je de soep te dik vindt, kun je nog wat water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met focaccia of stokbrood met kruidenboter. De soep is prima geschikt om in te vriezen in bijvoorbeeld eenpersoons porties. Voor als je bijvoorbeeld geen zin hebt om te koken. De kosten voor de hele pan kwamen op ongeveer 3 euro, ervan uitgaande dat je restjes van de ingrediënten helemaal op gebruikt voor iets anders. Eet smakelijk!